מחייה
טיפול רפואי בארה"ב זה דבר יקר. איך עושים את זה? לרובנו אין משאבים בלתי מוגבלים, מה גם שהמחלה מצריכה אותנו להפחית בעבודה או אפילו להפסיק לעבוד, וזה בטח לא עוזר. אז דיברנו על איך הגענו לפה.עכשיו השאלה איך חיים בזמן שאתם פה.
לא נשקר, זה לא קל. יש הוצאות כספיות גבוהות. על חלקן אפשר לקבל החזרים על חלקן לא.
אז ממה הן מורכבות? (כמובן שזה שונה אצל כל אחד)
- דירה + חשבונות וכסף
- תקשורת
- קניות בסופר
- תחבורה/ רכב ודלק
- קניות של דברים שפשוט צריך פשוט כדי להסתדר וגם לפעמים בגדים (אנחנו היינו אמורים להיות כאן בקיץ רק ומצאנו את עצמנו נשארים לחורף ולא הייתה ברירה לקנות בגדים מתאימים),
- קפה אוכל בחוץ ועוד…
כמובן שכל בנאדם וההוצאות שלו, לאחד יש משפחה וזה עוזר, השני מסתפק במועט, השלישי חייב לגור קרוב לבית חולים ולכן קשה לנו לתת לכם את העלות המדויקת של שהייה במסגרת טיפול בניו יורק.
אנחנו יכולים להגיד שאצלנו זה נע בממוצע באזור ה- 5k-6k דולר בחודש (הכול, גם דברים שלא נכנסו להחזרים, זה עלה בעוד 1000$ כשהוספנו את ה-Daycare של יונתן).
כסף:
יש לכם מספר אופציות
- להתנהל רגיל עם החשבון הישראלי – מה שאומר שכאשר תגהצו או תמשכו כסף תקבלו שער המרה גבוה וחבל.
- להמשיך להתנהל עם חשבון בנק הישראלי אבל לקנות מט"ח בסכומים גבוהים מראש וכך להתמקח עם הבנק על השער בו אתם ממירים את הדולרים וכך לחסוך. בגדול כאשר תגהצו בדולרים זה ירד אוטומטית מהחשבון מט"ח שלכם ולא תהיה עמלת המרה נוספת.
- לפתוח חשבון בנק בבנק אמריקאי אז יש צורך להעביר סכום גבוהה ועל מנת להשאיר את החשבון פתוח גם שאתם לא שם יש להשאיר סכום יפה. אבל מצד שני במידה ויש לכם חשבון אמריקאי הרבה דברים הופכים לפשוטים יותר זולים יותר. לדוגמא: שירותי סלולר או EZpass שעם חשבון וכרטיס אשראי אמריקאי קל יותר לקבל חבילות זולות ומתאימות יותר.
תקשורת-
אחד הדברים הראשונים שאתם צריכים להשיג שאתם מגיעים לפה זה מספר אמריקאי. למה? כי אתה צריך את זה להתנהלות יותר פשוטה ביום יום שלך מול הבית חולים ומול כל טופס דיגיטלי שממלאים או כל שימוש אחר שיש לכם פה.
תייר שאינו בעל חשבון בנק מקומי לא יכול לעשות חשבון טלפון רגיל אלא prepaid – זה קצת יקר אבל זה עדיף, אתם תמיד צריכים אינטרנט ואת הקו הטלפוני גם תצטרכו כאמור (אפשר באחד ה- carriers הגדולים כמו at&t , Verizon ,T-mobile או ללכת על אחד הקטנים שמציעים תוכניות ארוכות יותר אך זולות יותר כמו frog mobile). כן חשוב לשמור את הסים הישראלי פעיל עם תוכנית מינימלית, אפילו רק כדי לראות SMS ושיחות שלא נענו, ואח"כ אפשר לחזור אליהם בדרך שנוחה לכם. אנחנו עשינו תוכנית ששילמנו תשלום חד פעמי ואז כל דק שיחה במחיר קבוע ואפשר לקבל SMS.
במקרה שלנו למשל, סגרו את סניף הבנק שלנו בת"א, ובגלל שלא הצליחו להגיע אלינו בטלפון, פשוט העבירו את מורן אוטומטית לסניף ברחובות ואת נדב לחיפה (!). לא חכם….אבל יכול היה להימנע אם היינו עוקבים אחר הטלפונים מהם.
בנוסף אנחנו משלמים עבור תוכנית Skype שניתן להתקשר למספרים ישראלים בעלות של 14.9 דולר בחודש.
קניות/ סופר
אז חשוב להגיד, יש הבדל משמעותי אם גרים בניו ג'רזי לבין מנהטן. במנהטן יקר! (ממש כמו בתל אביב ויותר). את הקניות תעשו שם בסופרים בשכונות כמו כן יש סופרים כמו Trader Joe's ששם מחירים יותר טובים מהסופרים היקרים. מבטיחים לבדוק את הנושא לעומק ולעדכן.
ניו ג'רזי – יש מספר רשתות סופרים הקיימות כגון: ShopRite ,stop & shop, Aldi, Walmart , Whole Foods Market
לנו יש תזונה טיפה מיוחדת לכן למדנו לשלב את הקניות בכל האופציות הנ"ל כל מקום אנחנו קונים את מה שנכון לנו. כמובן שלא עושים קניות ב 3 מקומות כל פעם אבל כן מגוונים.
סופר שכונתי הוא stop & shop, בסופר של השכונה שאנחנו גרים יש גם בשר כשר ומוצרים מישראל כי יש הרבה יהודים. זה סופר לא יקר בטירוף אבל לא זול. ממש כמו שופרסל שלי או משהו בסגנון.
ShopRite – סופר טיפה יותר גדול עם מחירים טיפה יותר זולים
ALDI – הסופר הכי זול שמצאנו עד כה, אין הרבה מבחר ואם אתם אוכלים כשר אז בכלל פחות. אבל הירקות והפירות שם זולים משמעותית מכל סופר אחר שמצאנו
Walmart – זה לא סופר מרקט במובן הרגיל אלא יותר כל בו ממש זול. תוכלו למצוא שם הכל כולל הכל (לצורך העניין אם מגיעים לדירה וחסרים לכם דברים כגון סדינים, סכום או מתלה כביסה זה המקום) אבל גם יש אוכל, המחירים לא גבוהים בכלל אין מגוון רב אבל אפשר לקנות שם אם צריך להשלים דברים. בנוסף תוכלו למצוא שם כל מה שקשור להיגיינה, קוסמטיקה, חומרי כביסה זולים + בית מרקחת.
Whole Foods Market – סופר עם אוכל יותר בריא, בסגנון חנויות טבע בארץ רק בסופר אחד גדול. שם תוכלו למצוא את כל המוצרים היותר "בריאים". אנחנו לצורך העניין קונים שם תמיד את לחמי המחמצת שלנו, גבינות טבעוניות ועוד דברים על הדרך. יש שם ירקות אורגנים, שקדים ואגוזים במשקל, המון אופציות ללא גלוטן, ללא סוכר, ללא חלב וכו'. חשוב להגיד הסופר הזה יקר משמעותית מכל אלו שכתבנו עליהם עד כה. כמו כן, אם יש לכם אמזון פריים תוכלו לקבל שם הטבות.
יש גם את Trader Joe's גם סופר יחסית במחיר טוב עם אופציות בריאות מסוימות.
Costco – שזה מועדון סגור ניתן לקנות בו מוצרים איכותיים באריזות ענק ובזול – העלות לחברות היא באזור ה 65 דולר לשנה. המרכזים שלהם הם מחוץ לעיר וחשוב להבין גם שאם אתן לא מגיעים לזמן ארוך זה פחות כדאי.
בכל מקרה, הכי חשוב בארה"ב – אם מציעים לכם להיות חברי מועדון בחינם (וגם אם זה כמה דולרים) תגידו כן. לרוב המבצעים והקופונים הם לחברי מועדון בלבד!
אם באים לתקופה ארוכה ממש מומלץ לעשות אמזון פריים (סה"כ 13$ לחודש) – כל דבר קטן שאתם צריכים מזמינים צ'יק צ'ק באמזון וזה מגיע לדלת תוך יום יומיים והמשלוח ללא עלות. מקבלים גם את שירות הסטרימינג של אמזון והנחות ב-whole foods. קניות באמזון הן לא תמיד האופציה הכי זולה אבל בלי ספק הכי נוחה – יש שם הכל, מזמינים בלחיצת כפתור, הפרטים שלכם שמורים, מקבלים משלוח צ'יק צ'ק והם לא עושים שום בעיות עם החלפות והחזרות, מקבלים הכל בלי לשאול שאלות.
תחבורה/ רכב ודלק
אם החלטתם על לשהות במנהטן רכב סביר להניח לא רלוונטי עבורכם. מנהטן היא עיר של הליכה ברגל, תחבורה ציבורית ומוניות. תחבורה ציבורית שווה לעשות כרטיס חופשי חודשי לתחבורה ציבורית במנהטן/ רכבת תחתית, מוניות – להוריד אפליקצית UBER או LYFT וכך לסגור את הנושא.
אם גרים מחוץ למנהטן/ ברוקלין – כנראה שתצטרכו רכב. האופציות העומדות בפניכם זה או קניית רכב או השכרת רכב.
קניית רכב – ניתן למצוא רכבים במחירים מאוד נוחים אבל כאשר עושים זאת יש לקחת בחשבון את כל העלויות הנלוות + במידה ויש בעיה התיקון עלייך. אנחנו מודים, זה כן עבר בראש שלנו אבל מכוון שמהתחלה לא הבנו לכמה זמן אנחנו נשארים אז הלכנו על השכרה בהתחלה.
השכרת רכב – קל ופשוט ודר"כ זול. אך חשוב לדעת שבעקבות הקורונה היה מחסור ברכבים ולכן מחירי השכרת הרכב עלו משמעותית. אנחנו ממליצים לכם לבדוק גם בסוכנויות רכב וגפ לנסות לשאול בקהילות יהודיות או עמותות לפעמים יש דרכים נוספות יותר זולות השכיר רכב (בעלים יהודים שבאים לקראת או רעיונות יצירתיים אחרים).
דלק – אין לנו הרבה מה לכתוב על זה, הנסיעות הם לכל מקום, השימוש ברכב הוא לעיתים תכופות אך יחד עם זה הדלק זול משמעותית מהארץ.
קניות של דברים שפשוט צריך פשוט כדי להסתדר
אתם תמיד יכולים לעשות קניות בחנויות ברחוב אבל כן חשוב להכיר כי יש כל הזמן הנחות אונליין או קופונים/ הנחות לחברי מועדון.
בנוסף יש רשתות שמוכרות מוצרים יותר זולים/ בעונות קודמות ולכן המחירים זולים כל הזמן.
לדוגמא: Marshalls/ TJ max/ Ross שם תוכלו למצוא בגדי מותגים/ ספורט/ חזיות/ גרביים במחירים מאוד נוחים – הבעיה היחידה שצריך לחפור 🙂 – פחות מומלץ לקנות שם קוסמטיקה וכדו'
כמובן שניתן למצוא הכל יחסית בזול גם בכל בו כמו: Walmart /Target
קפה
בתור חובבי קפה חשוב לנו לכתוב את החלק הזה כי חל שינוי משמעותי בקפה האמריקאי בשנים האחרונות כחלק מהגל השלישי ולכן ניתן למצוא גם קפה כמו בארץ (אספרסו, קפוצ'ינו, קורטדו) ולא רק קפה פילטר פשוט. המחיר לא הכי זול אבל סביר וגם לעיתים ניתן לקבל החזרים.
מה עושים כדי למצוא את אותן מקומות טובים? פשוט כותבים בגוגל specialty coffee והוא כבר ידאג לתת לכם את האופציות לי
שלום רב
אני ממש מצדיע לכם על הבלוג המדהים הזה עם כל הפירוט. אחי חולה בסרטן דומה ומטופל כרגע בבית חולים תל השומר. שלחתי קישור לגיסתי נקווה שאם יהיה צורך ינצלו את הידע שהעברתם. מודה לכם מקרב לב על הפרויקט הזה.
תודה על הבלוג ועל האינפורמציה שבו