איך ממנים את הטיפול?

אז החלטנו שאנחנו רוצים/ צריכים לנסוע לטיפול בחו"ל, איך מתחילים למצוא מימון?

אנחנו, לאחר שיחה עם אנשים שעברו את הטיפול, פנינו תחילה לביטוח הרפואי הפרטי שלנו. זה כמובן רק אחרי שמורן חפרה ושאלה בנוגע לכיסויים של הפוליסה ועוד… לבסוף עזרנו אומץ ופנינו לחברת הביטוח שאישרה יחסית מהר את הבקשה, יאמר לזכותם שאנחנו הופתענו מאוד לטובה מהטיפול שלהם הן ברמה המקצועית והן ברמה האישית. 

בכל מקרה, תמיד אתם יכולים לדבר קודם כל עם מומחי ביטוח שאינם קשורים לעניין ויכולים להנחות אותנו כיצד להציג את התביעה, איזה מידע רפואי צריך לאסוף, ולהבין אם המקרה שלכם הוא מקרה ברור או גבולי, עד כמה "הקייס" חזק וכו'

אז מה חשוב בביטוח פרטי?

  1. לקרוא טוב טוב את הפוליסה לאורכה ולרוחבה
  2. לוודא שעברתם את תקופת האכשרה לפני אבחון המחלה (לבדוק בדיוק מה התאריך הרלוונטי מבחינת האבחון)
  3. ביטוחים כאלה בד"כ מכילים תקרת כיסוי. צריך להבין מה התקרה ומה עלות הטיפול ולחשב גם עלויות המשך נלוות ולא רק את המחיר ההתחלתי. 

במקביל הם הסבירו לנו והמליצו לפנות גם לקופת החולים מכיוון שזהו טיפול יקר והתקרה שלנו לא תספיק ומהנסיון שלהם שיתוף של קופת החולים יכול לעזור מאד. 

וכך היה, פנינו לקופת החולים שם יש כיסוי לטיפול בחו"ל. יש כיסוי בסיסי שיש לכולם 250k דולר ובמידה ויש לך איזשהו כיסוי נוסף אז זה עוד 100k דולר. כמובן שיש בטח שינויים בקופות השונות אבל זה מה שאנחנו מכירים. 

פנינו לקופת החולים, שם התהליך היה קצת יותר מורכב. יש ממש מחלקה שמתעסקת בזה, מצאנו את הגורמים באתר הקופה ופנינו אליהם. הם חזרו אלינו יחסית מהר וביקשנו מסמכים, חוות דעת ועוד.

לאחר בחינה של ועדה, הם חזרו אלינו בטענה שהוועדה לא הצליחה לקבל החלטה וביקשו שנלך לרופא מומחה ספציפי והוא ייתן חוות דעת בנוגע לטיפול הנ"ל. וכך היה. 

במקרה שלנו הרופא הנ"ל ישר אמר שזו האופציה הכי טובה שיש לנו כרגע, כתב זאת ואיחל לנו בהצלחה. זה היה יחסית פשוט, אבל אנחנו באנו מוכנים, מצוידים בכל חוות הדעת והדו"חות הרפואיים שמצדיקים את הקייס שלנו.

זה כמובן נתן את האישור הסופי לכך שגם קופת החולים תשתתף. 

מה שכן, חשוב לדעת שקופות החולים הן הרבה יותר קשות עם לשחרר כסף ולממן טיפול ולכן צריך לבוא עם הצדקה מלאה על מדוע זה הטיפול ההכרחי. 

לאחר האישור העברנו הכל לבית חולים. 

חשוב להכיר כמה דברים:

  1. ביטוח בריאות פרטי מחזיר על הוצאות נלוות לך ולמלווה.   זה יכול להיות דיור, אוכל, כרטיסי טיסה ורכב אם זה הכרחי. יש כמובן תקרה וכל כסף שיוצא מזה יורד מהקופה הסופית שמשמשת גם לטיפול. אז זה יכול לעזור אבל לא להגזים, זה יורד מאותה קופה שמשמשת לטיפול עצמו.
  2. קופות החולים לרוב משלמות משהו מאד מינימלי. במקרה שלנו 100 דולר ליום מגורים + 10 דולר ביום לאוכל (מה שממש לא מספיק אבל זה עדיף מכלום כמובן 🙂 
נ.ב
כן חשוב לנו להוסיף נקודה נוספת לפוסט הנ"ל. לפעמים המימון של חברת הביטוח/ קופת החולים אינו מספיק או לא מכסה הוצאות מחייה. במצב כזה זה לגיטימי לגמרי פשוט לפנות למשפחה וחברים שכל הזמן שאולים "איך ניתן לעזור?" ולבקש עזרה בנושא הנ"ל, כל אחד לפי יכולתו.  אופציה נוספת היא לתת לחבר/ה לעשות את זה עבורכם.
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *